Best Cheap Running Shoes 2019 – Online Deals

0
30

Aside from your shorts and vests, the running shoe is another important selection of your kit. It should be selected with care because most of your running result could depend on it. Lightweight, cushioning, support, and comfortability are some of the features you may want to consider, but choosing a good cheap running shoe for short sprints may not be great for a longer distance.

We have assembled reviews from top websites to make a list of different shoes which are suitable for different runs. Check through and select one based on the purpose of use and preferred features.

Here are the best cheap running shoes in 2019:

1. Adidas Ultraboost

Just like most running shoes with successive new designs of the Adidas UltraBOOST shoes has its upper featuring a newly developed PrimeKnit. The new design feels a bit lesser like running in slippers. It also has a Fit Counter which gives the Achilles tendon free movement. Best for everyday runners.

Features:

  • Outer Material: Synthetic
  • Sole: Gum Rubber
  • Closure: Lace-Up
  • Heel Height: 9 millimeters
  • Material Composition: Synthetic
  • Price: $195

Pros:

  • Torsion System for a stable ride.
  • Primeknit upper wraps the foot in adaptive support and ultralight comfort.
  • Supportive cage locks down the midfoot.
  • Great energy return
  • Good for everyday use

Cons:

  • Can be tight on wider feet

2. Nike Zoom Pegasus Turbo

The ZoomX foam is the most unique feature of the Pegasus Turbo. ZoomX foam technology by Nike was initially targeted at two hours marathon. The energy return from this shoe can be compared with the Adidas Boost tech, even though the Pegasus is lighter in weight. Performs best on the road and great on other surfaces too.

Features:

  • Outer Material: Synthetic
  • Inner Material: Manmade
  • Sole: Synthetic
  • Closure: Lace-Up
  • Shoe Width: Regular
  • Price: $180

Pros:

  • Heel collar provides comfort around the achilles
  • ZoomX foam provides unparalleled responsiveness
  • Fantastic energy return

Cons:

  • Center stripe design may not suit all

3. On Cloud X

On Cloud X is regarded as the lightest fully cushioned shoe in the world weighing about 229g. It also uses the latest CloudTech midsole with Zero-Gravity foam for instant support of an impromptu change of direction. The heel is designed for comfort and support and the upper has a highly breathable lightweight mesh. Perfect for workout and road running.

Features:

  • Outer material: Rubber
  • Sole: Rubber
  • Dual-density sockliner, seamless shoe tongue, and new-generation inner materials for comfort
  • Price: $130

Pros:

  • Walks the line between gym workouts and road running
  • Great design and construction
  • CloudTech sole built from Zero- Gravity foam absorbs shock in all directions while promoting a firmer stance
  • Cheap

Cons:

  • Might not be suitable for the everyday runner

4. Asics Gel-Kayano 25

If you are searching for a cheap running shoe to support your endurance level, the Gel-Kayano 25 is an option to consider. The FlyteFoam Lyte tech of the manufacturer is for shock absorption and the metal clutch cradle will hold the heel in place. It is however quite heavy when compared with other shoes. Designed for long distance running

Features:

  • Outer Material: Synthetic
  • Inner Material: Manmade
  • Sole: Gum Rubber
  • Closure: Lace-Up
  • Heel Height: 9 millimeters
  • Material Composition: Synthetic
  • Price: $102.01

Pros:

  • Quality design
  • Lots of design options
  • Two-layer jacquard mesh upper offers breathable comfort and a premium, irritation-free fit.
  • MetaClutch secures the rearfoot for a non-slip fit.

Cons:

  • A little heavy for achieving top speeds

5. Nike Epic React Flyknit

Of all the cheap running shoes on our list, the Nike Epic React Flyknit is the only one that fits all types of run. It offers comfort and style. It can cover range of distances from 5 kilometer to marathon. This fantastic shoe offers 13 percent more energy return compared to any Nike shoes. And it is light with its 239g weight. Perfect for different running even marathon.

Features:

Outer Material: Fabric

Sole: Rubber

Price: $130

Pros:

  • Create an engineered fit and superior comfort
  • Provides a soft and responsive ride
  • Great energy return
  • Long lasting

Cons:

  • Better on smooth tarmac than uneven paths

6. Hoka One One Clifton 5

The Clifton 5 is designed for comfort than running. It is recommended for a recovery run because of its maximum cushion with a little weight of 266g. The mesh design features fewer overlays boosting comfort and breathability while retaining support. Perfect for recovery run.

Features:

  • Outer Material: textile/synthetic
  • Inner Material: Synthetic
  • Sole: Gum Rubber
  • Closure: Lace-Up
  • Heel Height: 30 millimeters
  • Shoe Width: Regular
  • Price: $124

Pros:

  • Offers extreme cushion
  • Lighter weight of 266g

Cons:

  • Cushion sink when running uphill

7. Brooks Levitate 2

The Brooks Levitate 2 is built for energy return. Its midsole is equipped with DNA AMP tech the manufacturer promised would control, capture and return energy to keep you on track. The company is also reported to be adding new Achilles Guard tech that will protect vital tendons as the arrow-point pattern on the crystal rubber outsole enhance rapid from heel to toe. Great for marathon.

Features:

  • Outer Material: Synthetic
  • Inner Material: Manmade
  • Sole: Gum Rubber
  • Closure: Lace-Up
  • Price: $138

Pros:

  • Improved FitKnit upper
  • Excellent energy return
  • DNA AMP tech

Cons:

  • No second eyelet for extra lockdown

8. Saucony Triumph ISO 4

Just like the Nike Air Pegasus, the Triumph ISO 4 also concentrates on cushion. It, however, has an edge in its use of more natural stride with more balanced cushioning from the heel to the forefoot and the EVERUN topsole delivering superb energy return. The ISOFIT upper can fit runners’ foots shape and motion.

Features:

  • Outer Material: Synthetic
  • Inner Material: Mesh
  • Upper Material: Textile
  • Sole: Gum Rubber
  • Closure: Lace-Up
  • Material Sole: Rubber
  • Price: $80

Pros:

  • Full-length midsole cushion for a more natural stride
  • ISOFIT dynamically adapts to your feet

Cons:

  • May be too stiff for some runners

9. ON CloudRush

Fast and lightweight is the perfect description for the ON CloudRush running shoe. The weight is astonishingly 220g with 5mm heel-to-toe drop. It can be used for virtually all running types, from 5km up to marathon. Good for all races, even marathon.

Features:

Closure: Laced

Shoe features: membrane-free

Closure: Lace-Up

Price: $145.58

Pros:

  • Lightweight and speedy
  • Offers great comfort

Cons:

  • More pricey than others

LEAVE A REPLY